Marokkanse muziek downloaden
Welkom beste bezoeker u bent nog niet ingelogd, als u lid bent klik op inloggen,als u nog niet lid bent vragen wij u vriendelijk om u te registreren.


Download hier marokkaanse muziek gratis.
 
IndexchaabiFAQZoekenRegistrerenWiskundeInloggenGoedkoopste SIM Only abonnement
Link Partners
Nieuwe pagina 1

Link Partners


Foto sharing
Mp3 zoekmachine
Arrif muziek
Chaabi muziek
Bruiloft muziek
Rai muziek
Anachid
Muziek downloaden

Goedkoopste Sim only Abonnement


Top albums


sellam arrifi


Deel | 
 

 Melkschandaal leidt tot Europees importverbod

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ahmad
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Melkschandaal leidt tot Europees importverbod   za sep 27, 2008 6:19 pm

gepubliceerd op 26 september 2008 02:45, bijgewerkt op 23:33

Amsterdam - De Europese Commissie stelt een importverbod in voor alle voedselproducten voor kinderen waar melkpoeder uit China in zit. Het verbod geldt waarschijnlijk vanaf vandaag.
De stap van Brussel volgt op een rapport van het Europese voedselagentschap EFSA. Dat waarschuwde donderdag dat ook Europese kinderen risico lopen in het voortwoekerende Chinese melkschandaal. EFSA concludeerde dat kinderen die veel koekjes, toffee en chocolade eten een te hoge dosis van de gifstof melamine binnen kunnen krijgen als die producten melamine-houdend melkpoeder bevatten. Kinderen die minder snoepen en volwassenen lopen volgens EFSA geen gevaar.
In Europa geldt al een importverbod voor Chinees melkpoeder, maar voedingsproducten waarin het verwerkt is, mogen hier wel worden verkocht. Om het risico voor de consument nog verder te beperken stelt de Europese Commissie 100-procentcontroles aan de EU-grenzen in voor alle voedselproducten uit China die meer dan 15 procent melkpoeder bevatten. Ook wordt het aantal controles in Europese supermarkten uitgebreid. Frankrijk kondigde donderdag op eigen houtje al een importverbod af op ál het voedsel uit China waar melkpoeder in zit.
Europese voedingsbedrijven als koekjesfabrikant LU, Unilever en Danone zeggen dat ze niet door het importverbod worden getroffen, omdat in hun producten geen melkpoeder uit China zit. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) voert deze week controles uit bij tien Nederlandse importeurs van Chinees voedsel en een aantal toko’s. De keuringsdienst test daar alle producten die zuivel bevatten op de aanwezigheid van melamine. De resultaten worden begin volgende week verwacht.
De VWA moet in principe ook de 100-procentcontroles aan de Nederlandse grens uitvoeren die de Europese Commissie verordonneert. Een woordvoerster zegt dat dit de dienst voor problemen stelt, omdat de VWA na recente bezuinigingen erg krap in het personeel zit. ‘Ik weet nog niet hoe we dat gaan oplossen.’
Het melkschandaal breidde zich donderdag verder uit. Zuivelcoöperatie Friesland Foods maakte bekend dat in Singapore in nog twee pakken Dutch Lady-melk melamine is gevonden. Ook was er een nieuw ziektegeval in Hongkong. Melanine kan bij kinderen nierstenen veroorzaken.
Er zijn aanwijzingen dat niet alleen melkproducten zijn besmet. In Macau is donderdag melamine gevonden in koekjes van Chinese makelij en vorig jaar troffen keuringsdiensten in de VS het spul aan in hondenvoer en tarwegluten. Een Chinese veevoederhandelaar vertelde het persbureau Reuters gisteren dat boeren en veevoederfabrikanten in Noord-China ‘ongeremd’ melamine gebruiken.
De Chinese overheid kondigde gisteren een aanscherping van de voorschriften over voedselveiligheid aan. Er komt een toezichtssysteem waarbij het productieproces van zuivelproducten in China in de gaten wordt gehouden van de boer tot op de keukentafel. Het opzetten van een betrouwbaar controlesysteem in China is erg moeilijk vanwege de enorme omvang van het land en de versnipperde Chinese bureaucratie.


volkskrant.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Melkschandaal leidt tot Europees importverbod
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Marokkanse muziek downloaden :: Algemeen :: Nieuws & Actualiteiten-
Ga naar: